Menu Sluiten

Burgemeester Marco Out: in 2021 samen voorwaarts

Samenvatting van de nieuwjaarsboodschap van burgemeester Marco Out. De volledige tekst is te lezen op www.assen.nl

Naoberschap     “Ik wens u in alle opzichten een goed en vooral gezond 2021.” Ondanks de corona is burgemeester Out hoopvol over 2021, omdat hij in de afgelopen maanden opnieuw de kracht in de Asser samenleving heeft gezien. “Naoberschap heeft nog meer betekenis gekregen.” Mensen zochten elkaar op, boden een luisterend oor en een schouder om op te leunen. Als we zo de verbinding met elkaar blijven zoeken, “kunnen we verder bouwen aan de toekomst van onze mooie stad.”

Zware tijd     Burgemeester Out realiseert zich dat ook veel mensen het zwaar hebben gehad. Hij noemt alle sectoren van de zorg, kinderen en jongeren die niet of minder naar school konden” en ondernemers die zich zorgen maken over het voortbestaan van hun bedrijf of winkel. Maar ook de Assenaren die zich zorgen maken om de oudere en kwetsbare inwoners. En tenslotte de mensen met een smallere beurs; hoe komen zij door deze crisis? Burgemeester Out roept ons op “moed te putten uit de afgelopen maanden.”

Mooie dingen     Maar in deze buitengewone omstandigheden zijn ook mooie dingen bereikt, zoals de aanpak van de herinrichting van het Koopmansplein, de bouwen van woningen op het Veemarkt-terrein. Verder is er aandacht besteed aan het ons beleid “om iedere Assenaar te kunnen laten sporten en aan de slag te gaan met kunst en cultuur.” En daarnaast was er “speciaal oog voor de wijken.” Hij riep de Assenaren op daaraan mee te blijven doen en samen te “bouwen aan een veilige, zorgzame en duurzame stad. Samen kunnen we veel bereiken.”

Beste Assenaren, Onder normale omstandigheden had ik u vanuit het stadhuis een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst. Vervolgens zouden we gezamenlijk een toost hebben uitgebracht op 2021. Dat kan nu niet. Daarom richt ik mij op deze manier tot u. Ik wens u goede gezondheid toe. Ik wens u dat u volhoudt en dat u steeds meer het leven weer kunt oppakken zoals u dat gewend was. Ik besef dat dat moeilijk is voor Assenaren die het afgelopen jaar door het virus afscheid moesten nemen van dierbaren. Ik hoop dat de mooie herinneringen troost bieden en helpen bij het verwerken van hun verdriet. Anderen werden gelukkig beter of herstellen op dit moment van de ziekte. Ik wens hun beterschap en sterkte.

Houd goede moed     In de zes jaar dat ik burgemeester ben in deze stad begon ik mijn nieuwjaarstoespraak vrijwel altijd op luchtige toon. Dat hoort naar mijn gevoel bij het begin van een nieuw jaar. We zijn het gewend om vol goede moed over de drempel te stappen. Ik wens iedereen die goede moed. Het moment dat we elkaar weer kunnen opzoeken komt dichterbij. Houd vol en kijk naar elkaar om en bouw aan mooie dingen. Zodat we aan het einde van het jaar tegen elkaar kunnen zeggen dat 2021 na de ingewikkelde start toch een mooi jaar is geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.