Burgemeester Marco Out, De aanslag in Parijs is een aanslag op ons allemaal

Burgemeester Marco Out sluit zich van harte aan bij de oproep van collega’s en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters om te demonstreren tegen de terroristische aanslag in Parijs en voor de vrijheid van meningsuiting. Hij roept de inwoners van Assen op vanavond samen met hem op de Brink steun te betuigen aan de slachtoffers, de inwoners van Parijs, de pers en de politie. Hij doet dat uit grote betrokkenheid en solidariteit met hen die getroffen zijn door de aanslag.

De aanslag op journalisten is volgens burgemeester Marco Out een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, een aanslag op onze vrijheid en daarmee een aanslag op ons allemaal. Daarnaast is het ook een aanslag op de politie. Juist journalisten en politieagenten staan in onze samenleving pal voor onze vrijheden. Samen met de inwoners van Assen wil hij het signaal afgeven dat we die vrijheden moeten koesteren en bewaken.

De burgemeester heeft de Commissaris van de Koning, de heer Tichelaar, geïnformeerd over zijn initiatief. De heer Tichelaar heeft aangegeven dat hij vanavond eveneens aanwezig zal zijn op de Brink. De demonstratie begint om 18.00 uur.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.