Menu Sluiten

Burgemeester Bert Bouwmeester krijgt eerste exemplaar van nieuwe Drentse thriller

Op de laatste dag van de strengere coronaregels is op het achterterras van partycentrum-groepsaccomodatie De Zwerfkei in Gees de boekpresentatie van De man die Russisch preut. 30 genodigden zien dat schrijver Anne Doornbos het eerste exemplaar aan burgemeester Bert Bouwmeester overhandigd. Doornbos mag graag personages in zijn boek een naam geven dat gelinkt is aan bestaande personen. Zo heet de burgemeester in het boek Thijs Timmermans naar burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden.

In de opvolger van Doornbos zijn eerste Drentse thriller De paddenvanger krijgt inspecteur Rossing te maken met de moord op een hoge functionaris van de NAM. Hij komt om bij brand in zijn privé-sauna in zijn tuin in Gees. Dat laat niet alleen in Drenthe, maar ook in Den Haag alarmbellen rinkelen. Voor Rossing en zijn team begint een ingewikkelde speurtocht. Heeft het te maken met het verzet tegen de gaswinning in Groningen? Speelt er wat in het huwelijk van het slachtoffer? Of is dit het gevolg van ruzie over een mestopslag? Gaandeweg het onderzoek graven Freek Rossing en zijn collega’s steeds dieper in het verleden. Een verleden waarin smerige geheimen spelen rond collegialiteit, ontrouw en verraad.

Foto © Aangeleverde foto

Het boek speelt in de duidelijke herkenbare omgeving van Gees, met uitstapjes naar onder meer Emmen, Emlichheim en Norg. Op het YouTube kanaal van het Huus van de Taol staat een filmpje van de presentatie.

De paddenvanger kreeg de Streektaalprijs 2018 van het Dagblad van het Noorden. Over het boek verschenen lovende kritieken: Kurt Wallander tussen de hunebedden (Drents Letterkundig Tijdschrift Roet) en vier sterren van het Dagblad van het Noorden.

Anne Doornbos publiceerde eerder twee poëziebundels en twee bundels met korte verhalen.De man die Russisch preut telt 376 pagina’s en kost € 14,95. Het is te bestellen op www.huusvandetaol.nl/webshop , in de winkel van het Huus, Raadhuisplein 1 in Beilen en in de boekhandel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.