Menu Sluiten

Boten kunnen weer door Assen varen

Sinds afgelopen vrijdag kunnen de recreatieboten en pleziervaartuigen weer naar het centrum van Assen varen. Het havenpersoneel bedient de bruggen weer volgens de normale regeling, zoals aangegeven op de website van de gemeente Assen. Wel zijn er vanwege het coronavirus enkele regels aangepast.

Coronamaatregelen     Zo wordt er in de sluizen minder geschut vanwege de 1,5 meter maatregelen. Dit betekent dat booteigenaren voor een rondje Assen (Blauwe As) een dag van te voren dit kunt melden bij de havenmeester om teleurstellingen te voorkomen.

Het havenpersoneel assisteert niet bij het aanleggen van uw boot in de havens en de sluizen. Ook blijven de faciliteiten in het havenkantoor gesloten voor passanten.

Wel blijft het mogelijk op de gebruikelijke plaatsen water te tanken, vuilwater te lozen en afval te deponeren, dit laatste in overleg. Betaling van de verschuldigde havengelden haalt de havenmeester bij de boot op. Booteigenaren worden verzocht tussen 16:00 en 17:00 uur daarvoor aanwezig te zijn en met PIN te betalen.

Meer informatie over varen in Assen. Ga naar, https://www.assen.nl/vrije-tijd/varen-in-assen. Voor informatie kunt u de havenmeester bellen op 06-25503225.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.