Boswachterslab feestelijk geopend

Kinderen uit groep 8 van OBS De Riemsloot uit Appelscha hadden de primeur: zij mochten, tijdens de feestelijke opening op 1 april, als eerste het Boswachterslab ontdekken. De ene helft ging onderzoeken wat op het menu stond van de uil en de andere groep mocht samen met de boswachter de wilde natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold ontdekken.

Het afgelopen half jaar is er in Buitencentrum Drents-Friese Wold hard gewerkt om het Boswachterslab te realiseren. De oude filmzaal stamde uit 2001 en sloot niet meer volledig aan bij de boodschap die wij over het nationaal park willen uitdragen. Wij willen de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven. Hiervoor is de filmzaal achterin het Buitencentrum ingericht tot de ‘werkkamer van de boswachter’ oftewel het Boswachterslab.

Foto ©
Ineke van Os

Het heeft de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een ‘bureau’ waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen, wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen.

Het Boswachterslab is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en het Regionaal landschap Zuidwest Drenthe.

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Staatsbosbeheer

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Terwisscha 6a

8426 SJ Appelscha

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.