Menu Sluiten

Boosteren zonder afspraak kan vanaf woensdag in Assen

Foto © RTV Drenthe / Marjolein Lauret

Volgens de GGD hebben de meeste mensen van 18 jaar en ouder inmiddels de boosterprik gehad, waardoor er ruimte is om ook zonder afspraak mensen te prikken. “De vrije inloop is bedoeld om de beschikbare ruimte, mensen en vaccins ook nu zo goed mogelijk te benutten. En om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om snel een boostervaccinatie te halen”, meldt de GGD aan RTV Drenthe. Ook in Emmen kun je zonder afspraak terecht op de vaccinatielocatie.

Mensen die al een afspraak hebben voor een booster, maar liever gebruik maken van de vrije inloop, kunnen ook langskomen in Emmen en Assen. “Geef op de locatie aan dat je een afspraak hebt staan, dan wordt deze ter plaatse voor je omgeboekt”, aldus de GGD. Is de afspraak buiten Drenthe gepland, dan moet die telefonisch worden afgezegd. “Zodat iemand anders daar gebruik kan maken van de vrijgekomen plek.”

Landelijk

In verschillende andere regio’s in Nederland was het al mogelijk om zonder afspraak een boosterprik te halen. GGD’en kunnen boosterprikken zonder afspraak aanbieden als ze daar capaciteit voor hebben. Zodra ze méér prikkers hebben dan dat er afspraken gepland staan, hebben ze ruimte over voor het aanbieden van zogenoemde ‘vrije inloop’.