Menu Sluiten

Boekpresentatie “Een Asser stadsblok vertelt” van Martin Hiemink

Op 17 juni vond in de Buningzaal bij Kunstcafé Schurer boven in warenhuis van der Veen de boekpresentatie van het boek “Een Asser stadsblok vertelt” plaats. In het boek beschrijft auteur en stadshistoricus Martin Hiemstra de geschiedenis van alle panden die nu tezamen het warenhuis van der Veen vormen. Het warenhuis dat dit jaar 125 jaar bestaat. Een familiebedrijf met een rijke historie.

© Omroep Assen / Brunhilde Kuijper

Op de muur worden oude advertenties geprojecteerd. Namen van detailhandelaren en hun bedrijven en families worden herkend. Beeldende verhalen, zoete herinneringen en duidelijke tekeningen van plattegronden hoe het pand en de stad zich ontwikkelden. Namen, veel namen komen voorbij. En alles komt samen in dat ene pand van die ene familie. De droom van Antje Oldenburg die huwde met Barend van der Veen.

Nico en Jelle van der Veen tonen zich ontroerd, trots en dankbaar

De droom van hun overgrootmoeder is generatieslang doorgegeven en verwezenlijkt. De stad en gebouwen veranderen. Zij houden de droom levend ter nagedachtenis van Antje Oldenburg en Barend van der Veen. Nico en Jelle van der Veen tonen zich ontroerd, trots en dankbaar.

Het boek is te koop bij verschillende boekhandelaren of te bestellen bij In Boekvorm Uitgeverijen. Prijs €19,50.-