Menu Sluiten

Bob Bolier (11) uit Vries in finale van Jeugdjournaalwedstrijd

Uit ruim driehonderd inzendingen heeft de jury van de Jeugdjournaalwedstrijd vijftien kinderen uitgekozen voor de grote finale. Bob Bolier (11) uit Vries maakt kans op de winst.
Foto © Aangeleverde foto
Door: Romy Posthumus
Kinderen konden meedoen door hun journalistieke talent te laten zien door middel van een ingezonden video. Daarin doen ze verslag van een onderwerp uit hun omgeving. Bob interviewde Sarah Müller van het Gebarencentrum. Hij wilde te weten komen hoe een woord als lockdown in de gebarentaal wordt opgenomen. 

(tekst gaat verder onder de foto)

Op zondag 21 november is de finaledag. Door de huidige coronamaatregelen vindt de dag via een videoverbinding plaats. Op de finaledag mogen de kinderen alles uit de kast halen tijdens een drietal opdrachten. Die worden beoordeeld door de jury bestaande uit Fedde, de winnaar van 2020, zangeres Stefania en Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille. Deze editie worden er drie winnaars gekozen die met een Jeugdjournaal-cameraploeg op pad mogen om verslag te doen van een zelfgekozen onderwerp. De reportages zijn te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.
Jeugdjournaalwedstrijd
De Jeugdjournaalwedstrijd wordt georganiseerd door het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit jaar is de tiende editie en daarom zijn er vijftien finalisten waaruit drie winnaars worden gekozen. Sinds een aantal jaar is de Jeugdjournaalwedstrijd een verslaggeverswedstrijd. In de beginjaren ging het om het grootste presentatietalent. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.