Menu Sluiten

Bluesband Detonics verwijst naar West Coast blues uit de jaren vijftig

Een jaar na de oprichting won de Brabantse band Detonics al de Dutch Blues Challenge 2016. Weer een jaar later werd de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis bereikt. Detonics heeft dus in betrekkelijk korte tijd een flinke reputatie opgebouwd. Op zondag 12 januari (14.00 uur) komt de band naar De Amer.

De bezoekers kunnen rekenen op een concert dat verwijst naar de West Coast blues uit de jaren vijftig. Detonics vult dat in met eigen nummers, jump, rumba, boogie en swingblues, af en toe afgewisseld door een slowblues of zelfs door country.

Foto (c) Aangeleverde foto

Terug naar de naam van de band. Detonics is de naam van een compact pistool (1911) dat vroeger door veel vrouwen in duistere gokhallen ter bescherming onopvallend in hun kleding werd verstopt. Die achtergrond bepaalt ook een optreden van de vijfkoppige formatie. Kars van Nus (zanger, mondharmonica), Raymond Nijenhuis (gitaar), Raimond de Nijs (piano, Hammond), Mathijs Roks (drums) en René Lijtens (staande bas) weten een ouderwets rokerige cafésfeer op te roepen.

Detonics heeft ondertussen twee albums uitgebracht. Na het livedebuut Live Evidence verscheen vorig jaar Raise Your Bet, dat door de muziekpers met klaroengeschal werd ontvangen.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zondag 12 januari 2020

Detonics (Blues/Swing/jump)

De Amer in Amen

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 19,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.