Menu Sluiten

Blijf zo lang mogelijk doorfietsen!

“Veiliger fietsen tot je 100ste!”, dat is het motto van het Drentse campagne Doortrappen. De komende maanden worden allerlei activiteiten georganiseerd om Assenaren te helpen zo lang mogelijk veilig te kunnen fietsen. Wethouder Harmke Vlieg gaf vanmiddag, tijdens de Wereldfietsdag, het startsein voor de activiteiten in Assen. Op de Brink ontving de wethouder een echte Doortrappen-tas uit handen van Juul van Rijn, landelijke programmamanager Doortrappen.

Fietsplezier      Wethouder Vlieg, “Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Dat is een van de redenen dat we het gebruik van de fiets in Assen stimuleren. Helaas is fietsen, zodra je ouder wordt, niet meer altijd vanzelfsprekend. De campagne Doortrappen helpt inwoners met oefeningen, activiteiten en leuke fietsroutes om (weer) op de fiets te stappen en geeft tips om ervoor te zorgen dat inwoners ook op late leeftijd nog veilig kunnen blijven fietsen. Een mooi initiatief!”

Juul van Rijn en Harmke Vlieg

Driewieler Ontdekdag     Eén van de eerstvolgende activiteiten die in Assen gepland staat is de Driewieler Ontdekdag van de Fietsersbond op vrijdag 9 juli 2021. Inwoners kunnen een drie- of vierwieler uitproberen. Vanmiddag reden er driewielers door de stad om aandacht te vragen voor dit event in juli.

Doortrappen Drenthe     ‘Doortrappen’ is een programma van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is bedoeld om fietsende ouderen langer mobiel te houden. De provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten geven samen vorm aan het programma onder de noemer ‘Doortrappen Drenthe’. Het programma bestaat uit verschillende (gratis) fietsactiviteiten, georganiseerd door VVN, de Fietsersbond en andere partijen uit Drenthe. Kijk voor meer informatie www.doortrappendrenthe.nl