Menu Sluiten

Blauw

Een intrigerende mix van obsessie, lust en vergelding

Liefde laat ons dingen doen die we eerder nooit voor mogelijk hielden. In ‘Blauw – Een intrigerende mix van obsessie, lust en vergelding’ van Hindrik van der Spoel uit Roden, merkt ook columnist Rob dit. Wanneer de vrouw van wie hij houdt wordt vermoord, besluit hij zelf de dader te achterhalen. Zal hij achter de waarheid komen? Deze bijzondere roman wordt sinds vrijdag 4 december uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Foto © Aangeleverde foto

De novelle Blauw vertelt het bitterzoete verhaal van de jonge, Groningse columnist Rob van Mook. Als adolescent hoeft hij maar een blik over de schutting te werpen om meteen voor zijn buurmeisje, de beeldschone Grace, te vallen. Zij is voor hem de vleesgeworden natte droom en het is daarom dramatisch dat zij voor hem een verboden vrucht is. Als hij haar vervolgens ook nog eens uit het oog verliest, lijkt de droom definitief over. Een paar jaar later lopen ze elkaar letterlijk weer tegen het lijf in een intieme setting. Zij wordt voor hem een drug waaraan hij verslaafd is. Als zij vermoord wordt besluit hij zelf de dader te achterhalen en haar dood te vergelden…

Hindrik van der Spoel (Roden, 1968) is regionaal bekend van de rubriek ‘Stuurlui aan wal’ die in 2011-2012 in ‘De Krant’ in de gemeente Noordenveld verscheen, van de columns op de site Roden Actueel in 2014-2015, echter vooral van het door hem zelf geschreven en geproduceerde videodrama uit de periode 1996-2000, waarvan ‘Prooi’ zijn bekendste productie is. De personages in zijn films worstelen met zichzelf en/of het leven en staan aan de zelfkant van de samenleving. Dit gegeven speelt ook in Blauw.

Boekgegevens
Titel:
Blauw – Een intrigerende mix van obsessie, lust en vergelding
Auteur:
Hindrik van der Spoel
Verschijningsdatum:
04-12-2020
Aantal pagina’s:
116
ISBN:
9789464038279
Geïllustreerd:
nee
Verkoopprijs:
€ 18,50
Uitvoering
Paperback

  • inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.