Menu Sluiten

Binnenstad Assen staat te trappelen om te heropenen

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen heeft samen met de gemeente de binnenstad klaar gemaakt voor de gedeeltelijke heropening. Met de terugkomst van onze gastdames en -heren, nieuwe signing in de straten, posters met de maatregelen in de winkels en frisse nieuwe dranghekhoezen en banieren is de binnenstad klaar voor de ontvangst van bezoekers.

Zonder afspraak     Woensdag 28 april mag er weer zonder afspraak gewinkeld worden en van 12:00-18:00 uur kunnen de terrassen weer gebruikt worden. Kjeld Vosjan de Binnenstadsregisseur van Vaart in Assen is blij met de heropening: “Helaas moeten onze cultuurondernemers nog even geduld hebben, maar voor de horeca zijn dit eindelijk de eerste activiteiten na vele maanden. En het is natuurlijk geen volledige heropening, maar wat reuring in de binnenstad kunnen alle ondernemers wel gebruiken.”

Verantwoord en veilig     De afgelopen zomer hebben de Asser ondernemers bewezen dat ze op een verantwoorde, veilige en aangename manier de gasten kunnen ontvangen. “Als we ons allemaal aan de aanwijzingen houden, kunnen we prima bezoekers ontvangen. En als blijk van waardering voor de bezoekers delen onze gastdames en -heren de komende weken een klein presentje uit namens alle ondernemers”. Bang voor excessen of te veel drukte is Vosjan niet. Want volgens hem “kun je beter gecontroleerd op het terras en in de binnenstad vertoeven dan ongecontroleerd met z’n allen in het park.”