Menu Sluiten

Binnenstad Assen in winterse sferen met vol winterprogramma

Vanaf 3 december barst het winterprogramma in de binnenstad van Assen los. Gratis winterse activiteiten voor jong en oud, een gezellige ijsbaan met echt ijs en ook nog eens gratis parkeren in alle parkeergarages op de koopzondagen in november en december en de kerstkoopavond op donderdag 23 december. Met als decor onze prachtige binnenstad met de nieuwe feeërieke sfeerverlichting. Als Corona verder geen roet in het eten gooit, belooft het een mooie december maand te worden.

Foto © Aangeleverde foto

“Het zullen voornamelijk laagdrempelige activiteiten worden voor het hele gezin”, weet Nick Steenge (evenementen coördinator Vaart in Assen) te melden. De activiteiten zijn allemaal ontwikkeld in nauwe samenwerking met Fun & Feestverhuur Assen en de organisatie van de Winters Assen ijsbaan. Rondom de ijsbaan, terug na een jaar op het vernieuwde Koopmansplein en verspreid door het centrum zullen er elke woensdag, zaterdag en koopzondagen gratis activiteiten en vermaak georganiseerd worden. Deze activiteiten lopen net zo lang door als dat de ijsbaan op het Koopmansplein staat, van 3 december t/m 9 januari.

De dagen worden thematisch ingedeeld. Zo zijn er o.a spel en sportdagen, dagen met Sinterklaas spellen en een heuse lifesize sneeuwglobe waar je in kan staan voor een selfie. “En als extra cadeautje voor de Assenaren is er in het weekend van 18 en 19 december een speciale schaatsactie. Wat deze actie inhoud wordt later bekend gemaakt”. Deze schaatsactie wordt nogmaals herhaald op 3 januari in samenwerking met het Sportakkoord Assen om zo beweging te stimuleren onder de Assenaren. “En wat is er nou gezonder dan plezier hebben terwijl je beweegt!”, geeft Nick Steenge enthousiast aan.

Alle activiteiten vinden plaats met de nieuwe sfeerverlichting op de achtergrond die vanaf 25 november in de binnenstad wordt aangebracht en bestaat uit verlichte ballen in de bomen, gordijnen van prachtige lampjes en een aantal bijzondere eyecatchers. Zo komt er op het Ceresplein een vijf meter hoog rendier, op het Pomppleintje een interactieve Santa en op de Brink een grote “kerstbal iglo”. Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen zet daarnaast samen met de gemeente Assen fiets gastdames en -heren in op en rondom het Koopmansplein om het fietsparkeren in goede banen te leiden.

Kijk voor het complete programma, data, tijden en voorwaarden op: https://ditisassen.nl/gratis-parkeren-en-kids-wintervermaak-in-assen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.