Betoverend Gronings van Marlene Bakker

In  het muzikale landschap neemt ze een unieke plaats in. Marlene Bakker, die op zondag 27 januari twee concerten (14.00 en 20.00 uur) geeft in De Amer, zingt in het Gronings. Dat doet ze eigenzinnig en poëtisch, met een warme een soulvolle stem.

Haar carrière is eigenlijk nog pril, maar haar naam is al gevestigd. Dat het middagconcert in De Amer binnen de kortste keren was uitverkocht was uitverkocht, is wat dat betreft veelzeggend. Voor het later toegevoegde extra optreden in de avond zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Foto © Aangeleverde foto

Marlene Bakker groeide op in Westerwolde. Als 17-jarige verhuisde ze naar Brabant om aan de rockacademie te studeren. Daar ontwaakte haar verlangen naar Groningen en ontdekte ze de schoonheid van de Groningse taal en muziek. Ze stapte over van het Engels naar het Gronings en vertelt sindsdien prachtige verhalen in de taal die haar zo eigen is. Zoals in  Waarkhanden, dat ik in 2017 tot het beste Groningstalige lied. In het voorjaar van 2018 verscheen het debuutalbum Raif van Marlene Bakker. Het werd geproduceerd door de Drent Bernard Gepken, die ook meeschreef aan een aantal nummers. Raif werd niet alleen in het Noorden, maar ook landelijk omarmd. Het Dagblad van het Noorden gaf vijf sterren aan het album en schreef: ‘Raif is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid‘. En Frits Spits op Radio 1 in het programma De Taalstaat: ‘Tot nu toe het beste album van 2018’.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zondag 27 januari 2019

Marlene Bakker (Groningse Indiepop)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.