Menu Sluiten

Beste Drentse oliebollen te vinden bij Nobellaan Assen

De olliebollenkraam bij het winkelcentrum aan de Nobellaan in Assen verkoopt de beste oliebollen van Drenthe, volgens een onderzoek van oliebollentestonline.nl. De nummer twee van de Drentse top 10 is te vinden in Meppel (Groenmarkt), de nummer drie ook in Assen (Koopmansplein).

Foto © Pixabay

De top 10 van Drenthe wordt verder aangevuld door achtereenvolgens Marktplein Emmen, Marsdijk Assen, Tuinland Assen, Blankenstein Meppel, Markt Coevorden, Emmermeer Emmen en Praxis Assen. 

Het landelijke platform bestaat uit een groep van twaalf vrijwilligers ondersteund door twee experts die op zoek zijn naar de beste oliebollen. Bakkers kunnen zichzelf aanmelden, maar dat kan ook worden gedaan door hun klanten. Ze kopen in elke provincie bij verschillende verkooppunten onaangekondigd oliebollen als gewone klant en maken zichzelf dus niet bekend. De oliebollen worden dezelfde dag nog getest en beoordeeld op smaak, kleur, vorm, vulling en vet.

Het is natuurlijk wel de vraag hoe representatief dit onderzoek is. Zo wordt niet bekend gemaakt hoeveel oliebollenbakkers zich hebben aangemeld en of alle gemeenten wel zijn vertegenwoordigd.