Menu Sluiten

Beschikbare woonplekken in hartje Assen

Graag willen wij u informeren dat wij op dit moment beschikbare woonplekken hebben voor onze woonlocaties ‘de Torenlaan’ en ‘Perron 17’ te Assen.

Torenlaan Foto © Aangeleverde foto

Locatie de Torenlaan
In een monumentale stadsvilla aan de Torenlaan in Assen, pal tegen het centrum van de stad, bieden wij beschermd wonen aan. Het robuuste gebouw, met aan de achterzijde de Gouveneurstuin, is een prachtige locatie waar plek is voor 11 bewoners met elk een eigen (slaap)kamer. Er is een gezamenlijke huiskamer en een grote keuken. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten en bijvoorbeeld spelletjes doen, samen eten of een kopje koffie drinken. De locatie bevindt zich op loopafstand van het centrum, het Station en het Drents Museum.

Locatie Perron 17
In het pand zijn zeven moderne appartementen gerealiseerd. Bewoners krijgen een eigen appartement, waarin een woon- en slaapkamer, keuken en sanitair (douche en toilet) aanwezig is. De appartementen zijn voorzien van een (laminaat)vloer en ook de keuken is van alle gemakken voorzien, zoals een afzuigkap, combi-oven, koelkast met vriesvak, kookplaat en een vaatwasser. De appartementen voldoen aan hoge comfort- en veiligheidseisen, zoals een brandalarm, een eigen intercom met camera, internetaansluitingen, een luchtventilatiesysteem en eigen tussenmeters. De locatie bevindt zich nabij het treinstation richting het centrum van Assen.

Begeleiding
Locatie de Torenlaan is een beschermd wonen locatie waarbij 24/7 begeleiders aanwezig zijn.
Bij Perron 17 bieden we (begeleid) wonen aan mensen die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen.
We bieden (on)geplande zorg en achterwacht aan. We werken met gekwalificeerde medewerkers.
De cliënt krijgt, afhankelijk van de ondersteuningsvraag, passende begeleiding en zorg aangeboden.
Een belangrijk doel is om zo zelfstandig mogelijk te participeren in de maatschappij. Samen met jouw persoonlijke begeleider stel je doelen en wensen op waarbij jij je prettig voelt. Stap voor stap werken we samen naar het einddoel toe. Wanneer je bij ons verblijft, ben je samen met de andere bewoners verantwoordelijk voor het woonklimaat. We zorgen er dus samen voor dat we op een goede manier met elkaar omgaan. Ook vinden we het belangrijk dat je (opnieuw) ontdekt waar jij positieve energie van krijgt. Samen kijken we waar jouw talenten en kansen liggen en waar een goede dagbesteding volgens jou aan moet voldoen. Dit kan betaald werk zijn, maar ook een opleiding of vrijwilligerswerk of op een dagbesteding locatie.

Doelgroep
Onze doelgroep voor Perron 17 is;

  • Mensen met lichte psychiatrische problemen;
  • Mensen met ASS, ADHD, ADD en hechtingsproblematiek;
  • Mensen met een licht verstandelijke beperking;
  • Mensen met een verstandelijke beperking

Indicatie
Torenlaan; voor deze locatie is een beschermd wonen indicatie nodig vanuit de WMO (gemeente) of het zorgkantoor (Wlz).
Perron 17; Wlz indicatie VG ZZP 3-6 of GGZ ZZP 1-4.

Bewoners gezocht
Mocht je een woonplek zoeken of ken je iemand? Mail of bel ons dan op de onderstaande gegevens.

Over Schouder aan Schouder
Stichting Schouder aan Schouder is actief in Drenthe, Groningen en Friesland. We bieden ambulante begeleiding, begeleiding op school, begeleid- en beschermd wonen, begeleiding bij hoarding, cursussen, creatieve- en muziektherapie, dagbesteding, gezinsbegeleiding, ouder-begeleiding, huiswerkbegeleiding, professional organizer en zorgregistratie. Verder verkopen we diverse producten vanuit onze dagbestedingslocaties de Houtwerkplaat en de Weefplaats. Ieder mens is voor ons uniek en waardevol. Onze missie is om schouder aan schouder te staan met iedereen die moeite ervaart om in deze samenleving aan te sluiten. Wij vinden dat elk mens recht heeft op een veilige plek om te wonen, werken of leren. Wij hebben een samenleving voor ogen waar iedereen telt en mee mag doen.

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@schouderaanschouder.nl of via 06 – 17678112. Graag verwijzen wij u naar onze website www.schouderaanschouder.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.