Bennie Streuer weer thuis

Een week na de succesvolle rugoperatie in het ziekenhuis in Maagdenburg, heeft zijspancoureur Bennie Streuer te horen gekregen dat hij terug mag keren naar zijn woonplaats Grolloo. Dinsdagavond 20 april is de onfortuinlijke stuurman thuis gekomen. Binnen twee weken krijgt Streuer een scan van zijn rug en bekken, om te beoordelen hoe de verdere revalidatie tot herstel moet worden opgepakt.

Bennie Streuer en zijn passagiere Emmanuelle Clement Foto © Aangeleverde foto

Bennie Streuer raakte ruim twee weken geleden tijdens een training op het circuit Oschersleben bij een crash ernstig geblesseerd aan zijn rug en bekken. Samen met zijn zijspanpassagiere Emmanuelle Clement raakte Streuer van de baan en knalde op volle snelheid tegen een muur. Clement bleef ongedeerd, maar Bennie Streuer liep hierbij letsel aan een aantal ruggenwervels en zijn bekken op. Via operatief ingrijpen werden de beschadigde ruggenwervels hersteld en gestabiliseerd. Een scheurtje in zijn bekken moet door rust genezen.

Nu Streuer terug is in zijn woonplaats Grolloo, zal hij binnen twee weken een scan krijgen en die moet duidelijk maken hoe het verdere herstel opgepakt moet worden. Wanneer alles volgens plan verloopt, zal de zijspancoureur een behandeling krijgen in het medisch centrum van de voetbalclub Bayern München, hetgeen is bewerkstelligd door zijn Duitse sponsor Bonovo, die uitstekende contacten bij de topvoetbalclub heeft.

Voorlopig zal Streuer rust moeten houden en zich moeten schikken naar zijn behandelende artsen. De zijspancoureur denkt dat hij enkele maanden is uitgeschakeld.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.