Beleidsnota Vaarwater maakt van Assen iets meer watersport stad

D66 en SP bleven voor de vorm nog wat bezwaar maken tegen de Actualisatie beleidsnota Vaarwater. Maar uiteindelijk stemden ze toch in zodat het voorstel unaniem werd aangenomen.

Bob Bergsma (D66) zei nogmaals dat deze nota geen nieuws bevatte ten opzichte van de nota van 2008. Het college had volgens hem geen visie getoond op de toeristische mogelijkheden die zijn ontstaan door het realiseren van de Blauwe As. Het was meer van hetzelfde. Hij wilde van het college weten hoe de informatie naar de toeristen en ANWB ter hand genomen zou worden. Wethouder Ruud Wiersema was mening dat Bob Bergsma de zaak te kort deed. Er is veel gebeurd sinds 2008. Er is 1400 meter vaarwater bij gekomen. Je kunt nu “een rondje Assen varen.” Er zijn rondvaartboten en er zijn inmiddels allerlei culturele evenementen. Allemaal zaken die door deze beleidsnota in goede banen worden geleid. “Meneer Bergsma u bagatelliseert de zaak. U zou trots moet zijn op Assen, al zijn we dan nog geen top watersportstad.” De wethouder zei dat de voorlichting via folders aangepakt zou worden.

Jacht InAssen

Dennis Boon (SP) was nog steeds van mening dat de investeringen van de Blauwe As niet opwogen tegen de toeristisch voordelen en dat deze investeringen nooit zouden worden terug verdiend. Het rijk betaalt een groot deel van de kosten. Maar hoe zit dat met het onderhoud van al die kunstwerken de komende decennia? Volgens Boon betalen de “bootjes toeristen” veel te weinig. Ook was hij het niet eens met onderbrengen van de toeristenbelasting in het liggeld. “Het liggeld is per meter en de toeristenbelasting per persoon per nacht. Dus het overnachten in een groot jacht betaal je minder toeristenbelasting dan in een sheltertje op de camping.” Wethouder Ruud Wiersema zei dat het liggeld gekoppeld was aan de lengte van de boot. Grote jachten betalen dus meer. Het liggeld van Assen is te vergelijken met de ons omliggende plaats. Wijken wij hier te veel van af dan varen de watersporters Assen voorbij. En we zullen inderdaad niet alle investeringen terug verdienen. En niet één op één omslaan om de onderhoudskosten terug te verdienen, gebeurt bij veel meer investeringen ten behoeve van de stad.

De actualisatie van het Vaarwegenbeleid werd unaniem aangenomen. Daarmee kan Assen uitgroeien tot iets meer watersportstad.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.