Menu Sluiten

Bekende sprekers geven inspiratie voor een gezonde leefstijl op 19 maart in Assen

Icare Ledenvereniging organiseert Vitali-tijd

Fit en vitaal zijn en blijven, meer energie hebben en gezond leven. Daarover gaat ‘Vitali-tijd’, een avond vol inspiratie over beweging en gezonde voeding op donderdagavond 19 maart in Assen.

Tijdens dit gratis te bezoeken evenement van Icare Ledenvereniging in De Bonte Wever laten bekende sprekers zoals Gerard Kemkers en Gerard Nijboer de aanwezigen ervaren hoe je gezond en vitaal kunt blijven. In april komt Vitali-tijd naar Hoogeveen.

Foto (c) Aangeleverde foto

Een fit en vitaal lijf zorgt ervoor dat je langer gezond blijft. Zodat je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. De ledenvereniging helpt daarbij. Bijvoorbeeld met ledenvoordeel voor sporten met korting, apps, abonnementen, producten en ondersteuning. Waarmee mensen zelf thuis of in de buurt aan de slag kunnen. Ook geeft de ledenvereniging tips en adviezen. Zoals met Vitali-tijd op 19 maart in Assen.

Houd balans, beweeg

Voorzitter van de avond is schaatskampioen en -coach Gerard Kemkers. Om 19.30 uur trapt hij de avond af met zijn gouden tip: ‘Houd balans, beweeg!’. En dan gaat het wat hem betreft niet alleen over bewegen en gezonde voeding, maar ook over voldoende slaap en ontspanning. Het is vrij eenvoudig om meer te bewegen, zo stelt oud-topsporter en kampioen marathonlopen Gerard Nijboer deze avond. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen op de fiets of de kinderen lopend naar school te brengen. Dan komen de eerste succesjes snel en kom je vanzelf verder.

Proeverij

‘Is het eigenlijk wel normaal wat wij eten?’ Die vraag beantwoordt voedingsdeskundige Jan Buining. Hij houdt een spiegel voor over ons eetgedrag en geeft suggesties voor gezonde alternatieven. Aan het eind van de avond is er een proeverij van gezonde hapjes. Ook gewichtscoach Mieke Kosters van Skinnyminds vertelt deze avond over afvallen en het veranderen van je eetgedrag. Univé organiseert een workshop over slapen. Menke Knol, trainer en coach bij Leefvit, geeft de workshop. ‘Het belang van een goede nachtrust wordt vaak onderschat’, zo stelt zij. Beter slapen is in vele gevallen niet zo moeilijk als je denkt. En goed nieuws: dat kun je leren. Hoe? Daarover vertelt ze tijdens Vitali-tijd. Tot slot laat sportarts Hans de Vries iedereen ervaren waarom bewegen zo belangrijk is en ook nog eens heel leuk. De bezoekers van Vitali-tijd komen met hem bovendien zelf in actie.

Gratis toegang

Vitali-tijd begint donderdag 19 maart om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De avond is in De Bonte Wever in Assen, Stadsbroek 17. Aanmelden kan via ledenvereniging.nl/vitalitijd-assen. Bellen kan ook: 088 – 383 20 20. De avond is gratis voor leden en niet-leden van Icare Ledenvereniging: iedereen is van harte welkom. Na afloop is er voor alle bezoekers een goedgevulde goodiebag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.