Menu Sluiten

Begroting 2022, afronding bestuursperiode dus weinig spectaculair

Na een lastige periode heeft de gemeente Assen de zaken financieel weer op orde. In 2022 kan de financiële reserve weer aangevuld worden en is er geld om te investeren. Op maandag 1 en donderdag 4 november bespreekt de gemeenteraad de begroting.

De verbeterde financiële situatie is te danken aan de besluiten die de raad twee jaar geleden genomen heeft. Er moest in opdracht van het provinciaal bestuur een herstelplan opgesteld worden. Spraakmakend waren de verhoging van OZB-tarieven en het verhogen van de toeristenbelasting gedurende de TT-dagen. Maar ook een hogere uitkering van het gemeentefonds heeft bijgedragen aan de positieve financiën van de gemeente.

Voordeeltje voor Assenaren     In 2022 is er dus weer geld beschikbaar. Er gaat onder andere € 250.000 naar het Drents Museum en € 130.000 naar de binnenstadorganisatie Vaart in Assen. Dit zijn structurele bijdragen. Ook voor de inwonersparticipatie, integrale wijkaanpak en leefbaarheid worden forse bedragen uitgetrokken. Om de woningbouw in de binnenstad te versnellen komt € 180.000 beschikbaar. Voor de bewoners zit er een voordeeltje in de begroting. Het rioolfonds heeft een te grote financiële reserve. Dit overschot wordt met de rioolheffing 2022 verrekend en levert € 25 voordeel per aansluiting op.

Allemaal plannen waar de gemeenteraad op 1 en 4 november nog wel mee moet instemmen. De komende dagen zal er op deze website aandacht besteed worden aan dat wat er in de begroting over de verschillende beleidsterreinen gemeld wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.