Menu Sluiten

Begroting 2021, moties om Assenaren te betrekken

De fractie van D66 vindt dat Assenaren meer bij het bestuur en het onderhoud van de stad moeten worden betrokken. Met dat doel voor ogen heeft D66 twee motie ingediend. De motie WIJKDEALS om mensen te zoeken die aan de slag willen in de wijken. En de motie ASSER DENKKRACHT om door een rondetafelconferentie bedrijven en instellingen te betrekken die van belang zijn voor Assen.

Wijkdeals     De motie roept het college op om op zoek te gaan naar inwoners uit Assen die de handen uit de mouwen willen steken, vrijwillig aan de slag willen zijn in hun directe woonomgeving. Daarnaast in gesprek te gaan met scholen en buurtverenigingen om in overleg afspraken te maken over klussen in de openbare ruimte. En deze gemaakte afspraken vast te leggen in een zogenaamde “wijkdeal”. Het nakomen van de gemaakte afspraken te belonen met een bijdrage die zorgt voor versterking van de samenhang in de wijk in de brede zin van het woord.

Wethouder Jan Broekema stelde dat deze motie past in het collegeprogramma. Maar dat wat wordt voorgesteld gebeurt al. Er worden door buurtbewoners al klussen in de buurt verricht. Mijn Buurt Assen speelt daar een belangrijke rol in. De motie is daarvoor niet nodig. En als het in een wijk niet goed gaat, neem dan contact op.

Denkkracht     Een motie die het college vraagt om overkoepelende gesprekken aan te gaan. De bedoeling is tweemaal per jaar in een zogenaamde rondetafelconferentie te houden onder de titel “Asser Denkkracht.” En toonaangevende bedrijven en instellingen van Assen bijeen te brengen om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen die van belang zijn voor Assen. De uitkomsten van deze gesprekken te gebruiken voor gemeentelijk beleid en visie op de stad.

De reactie van wethouder Mirjam Pauwels was duidelijk. Veel van wat in de motie wordt gevraagd gebeurt al. Wij hebben overleg met belanghebbenden, zowel sectoraal als op thema’s. Het tweemaal per jaar organiseren van een conferentie kost veel tijd, en dat weegt niet op tegenover wat we al doen.

Het werd door de betreffende wethouders niet met zoveel woorden gezegd, maar het gaat hier om overbodige moties. Afwachten of D66 ze donderdag in stemming brengt of toch maar terugtrekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.