Menu Sluiten

Beeld van Frida Kahlo maandag onthuld aan de Kop van de Vaart

Het heeft even geduurd, maar nu gaat het dan echt gebeuren: het metershoge beeld van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo komt naar Assen. Maandag wordt het beeld onthuld aan de Kop van de Vaart.
Foto © Vaart in Assen

Het beeld is bedoeld als blikvanger voor de internationale tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum in Assen. De tentoonstelling draait om het leven en werk van Frida Kahlo. Al sinds de opening van de tentoonstelling twee maanden geleden, is het de bedoeling dat aan de Kop van de Vaart een buste van de wereldberoemde kunstenares komt te staan. Meerdere keren werd de komst van het kunstwerk uitgesteld.

Vertraging

Het productieproces van de buste duurde langer dan gedacht. Zo was het eerste ontwerp niet goed aangeleverd en moest de onderkant van de buste handmatig gesneden worden in plaats van met de freesmachine. Ook waren er problemen met de vergunning: de gemeente Assen was bang voor omval-gevaar en daarom moest het ontwerp worden aangepast. Dat alles is nu goedgekeurd door de gemeente.

Het beeld staat nu nog in de werkplaats van bouwer Blow-Up Industry in Groningen. Maandagochtend wordt het richting Assen vervoerd, de onthulling is rond het middaguur. Een groot officieel moment wordt de onthulling maandag trouwens niet, vanwege de coronamaatregelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.