Menu Sluiten

Beachvolleyballers gaan weer los

Vanaf 5 mei kan er weer getraind worden door de jeugdleden bij de Asser Beach Club ( ABC). De trainingen worden ingedeeld in een leeftijdsgroep tot en met 12 jaar en een groep van 13 tot en met 18 jaar. Voor die laatste groep worden aangepaste trainings- en spelvormen ontwikkeld in verband met de 1,5 m afstandsregel.

Foto (c) Aangeleverde foto

Beachvolleyballers zijn normaal niet zo van de regels, maar nu ontkomen we er niet aan, aldus een woordvoerder van de club. Onze sportbond, de Nevobo, heeft in samenwerking met het NOC/NSF protocollen opgesteld waaraan we ons moeten houden. Eigenlijk dezelfde regels die iedereen al kent met nog wat specifieke aanvullingen, zoals bijvoorbeeld maximaal 6 spelers per veld. We communiceren deze regels vooraf in een mailing aan de leden en hangen ze ook nog een op bij de trainingslocatie aan de Baggelhuizerplas.

De velden zijn inmiddels opgebouwd. Er wordt nog een verplichte looproute gemarkeerd en bij de training zal, zolang het nodig is, een coronaverantwoordelijke aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

21 Juni is de Asser Beach Club gastheer voor een 3e divisietoernooi dat onder auspiciën van de nationale bond wordt georganiseerd. Onduidelijk is nog of dit toernooi gespeeld mag worden, maar vooralsnog staat het op de kalender. Het in mei geplande jeugdtoernooi is eerder al afgelast. Mochten toernooien worden doorgeschoven naar de zomerperiode dan houd de Asser Beach Club zich aanbevolen om de organisatie daarvan op zich te nemen.

De overheid heeft sportverengingen met een buitenaccomodatie gevraagd om ook niet-leden de mogelijkheid te bieden om te sporten.

Zaalvolleybalvereniging Sudosa inventariseert in dat kader binnen haar ledenbestand hoeveel interesse daarvoor is. De aanmeldingen stromen binnen en we gaan ons best doen daar invulling aan te geven door het plannen van extra kennismakingstrainingen voor niet-leden aldus de woordvoerder. Nieuws hierover en over trainingstijden is te vinden via de website www.asserbeachclub.nl .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.