Baptiste W. Hamon unieke vertolker Franse Americana

De in Parijs geboren Baptiste W. Hamon komt de eer toe de Franse variant van Americana te hebben uitgevonden. In 2017 gaf hij tijdens Take Root een veelbesproken concert met een cross-over van Americana, Indie-folk en chanson.

Oorspronkelijk probeerde Baptiste Hamon liedjes in het Engels te schrijven, maar hij kon de pure poëzie, die hij nastreefde in zijn teksten, niet bereiken. Hij besloot het daarop in het Frans te proberen en ziedaar: de Franse Americana was geboren.

Foto © Aangeleverde foto

Baptiste Hamon begeleidt zichzelf subtiel op gitaar en beschikt over een melancholisch stemgeluid. Tijdens zijn ontdekkingsreis naar de voor hem meest geschikte vorm, werd hij vooral gegrepen door Townes van Zandt. Hij klinkt dan ook door in de liedjes van Baptiste Hamon, die  daarnaast doet denken aan Leonard Cohen en beelden oproept van de jonge Bob Dylan.

Zaterdag 2 maart is deze unieke vertolker van Franse Americana in De Amer (20.00 uur). De bezoekers ontmoeten daar een artiest van een ontwapenende puurheid, voorzien van een grote bos krullen en van een gulle lach.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zaterdag 2 maart 2019

Baptiste W. Hamon (Franstalige Americana)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.