Menu Sluiten

BankGiro Loterij steunt Drents Museum met 460.228 euro

Goed nieuws voor het Drents Museum in Assen. Het museum, dat al sinds 2008 vaste culturele partner van deBankGiroLoterij is, krijgt een schenking van460.228 euro. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij ontvangt de culturele sector in Nederland dit jaar ruim 83,5 miljoen euro.

Dorine Manson, managing director BankGiro Loterij: “Het Drents Museum is al sinds 2008 aan de BankGiro Loterij verbonden en ontvangt jaarlijks een bijdrage. Mooi dat wij hen dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij ook dit jaar weer kunnen steunen met een bijdrage van 460.228 euro. Hopelijk kan het museum spoedig weer open en wordt zowel jong als oud weer geïnspireerd door de blik die het museum biedt op de wereld én op Drenthe met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis.” 

Foto © Drents Museum in Assen

Kickstart Cultuurfonds 

Dit jaar ontvangen 63 culturele organisaties een bijdrage waaronder het Drents Museum. Ook aan het Kickstart Cultuurfonds draagt de BankGiro Loterij weer bij. Dit landelijke fonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en de VandenEnde Foundation, samen met nog enkele private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Het fonds biedt snel financiële ondersteuning aan culturele instellingen om zich aan te passen aan de coronamaatregelen en op een veilige manier publiek te ontvangen. Producenten, muziekpodia, musea en theaters kunnen aanvragen indienen voor ondersteuning van corona-gerelateerde kosten. Criteria zijn te vinden op www.kickstartcultuurfonds.nl. In totaal verdeelt het fonds dit jaar 20 miljoen euro, naast de 16 miljoen euro die afgelopen jaar is besteed. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.