Menu Sluiten

BankGiro Loterij Open Monumentendag

Het is bijna zover: de bijzondere, 34ste editie van de BankGiro Loterij Open Monumentendag. In het weekend van 12 en 13 september openen veel monumenten fysiek of digitaal hun deuren. Dit jaar met meer alternatieve programmeringen dan ooit, zoals fiets- en wandeltochten, audiotours, 3D-experiences, virtuele tours, films en games. Zo kom je digitaal op plekken die zelfs niet toegankelijk zijn bij een ‘normale’ Open Monumentendag!

Foto (c) Aangeleverde foto

Belangrijk is om dit jaar voorbereid op pad te gaan. Kijk op www.openmonumentendag.nl wat er in de eigen omgeving te doen is en reserveer waar nodig vooraf. De veiligheid van de bezoekers en betrokken vrijwilligers staat voorop. Wie geen fysiek programma in de nabije omgeving heeft, kan er via de website digitaal op uit. Per monument en activiteit verschilt de openingsdag en -tijd. Er kan onder meer geselecteerd worden op kinderactiviteiten, soorten monumenten, digitale initiatieven en rolstoeltoegankelijke monumenten.

Een selectie van aanraders voor de provincie Drenthe:

In Coevorden kunnen kinderen een speurtocht doen langs de route van IJzerkoekenoproer. Als afsluiting krijgen ze een prijsje en zijn ze held van de oproer. Videomaker Martijn van Hese heeft tien bijzondere monumenten in De Wolden van binnen en buiten gefilmd om ze ook tijdens corona toegankelijk te maken.

Mede mogelijk gemaakt door:

De BankGiro Loterij Open Monumentendag wordt georganiseerd door Stichting Nederland Monumentenland en werd vorig jaar bezocht door 1,2 miljoen bezoekers. Deze grootste cultuurmanifestatie van Nederland heeft de BankGiro Loterij als hoofdsponsor en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.