Menu Sluiten

Back to the Music winnaar Doemee-award 2019 provincie Drenthe

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award.

12 December werd bekend dat Back to the Music uit Klazienaveen de winnaar was in de provincie Drenthe. Jennette Mooibroek was de winnaar van de publieksprijs.

Back to the Music: Winnaar Doemee-award 2019 
Provincie Drenthe
Foto (c) Aangeleverde foto

 

Back to the Music
Back to the Music in Klazienaveen is een discofeest wat jaarlijks eind maart plaatsvindt met zo’n 1800 mensen. Het feest laat de muziek horen uit de 70’s, 80’s en 90’s. Hierbij zijn 3 lichtgevende dansvloeren aanwezig om even lekker de voetjes van de vloer te laten gaan. Voorafgaand het feest, komen er gasten met een beperking en begeleiding die gratis entree en drankjes krijgen. Alle soorten platen kunnen aangevraagd worden bij de DJ. Er worden speciaal tafels en stoelen voor het podium neergezet zodat ze niks missen. Iedereen kan dansen en meezingen op hun favoriete liedjes.

Publieksprijs
Het publiek had ook een stem. Iedereen kon via de website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief(nemer). De publieksprijs ging in de provincie Drenthe met 224 stemmen naar Jennette Mooibroek. Jennette Mooibroek zet zich al jaren in als vrijwilliger voor de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Jennette heeft zelf een beroerte gehad en leidt een lotgenotengroep voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Binnen deze groepen probeert Jennette mensen weer in hun kracht te zetten, zodat ze zich weer beter en gemakkelijker kunnen redden in deze maatschappij.

Gedeelde missie 
De feestelijke uitreiking op 12 december vond plaats in het stadion de Vijverberg van Betaald Voetbalclub de Graafschap. Niet alleen de winnaars werden geroemd om hun inzet. Ook de overige genomineerden kregen erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen.

Hans Martijn Ostendorp, directeur De Graafschap: “Ik ben heel blij dat met de Doemee-award aandacht wordt gevraagd voor de inclusieve samenleving. Want we kunnen niet genoeg voorbeelden krijgen van mensen die stimuleren dat meedoen belangrijk is. Ik hoop dat dit soort mensen en organisaties een voorbeeld durven te zijn voor anderen. Want juist hun voorbeelden en succesverhalen hebben we nodig om andere mensen en organisaties te stimuleren en inspireren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.