Menu Sluiten

Avondvierdaagse Assen voor derde keer op rij afgelast

De avondvierdaagse in Assen gaat ook dit jaar niet door. De organisatie acht het risico te groot dat er in de zomer nog steeds maatregelen zijn. De organisatie houdt het geld liever in kas tot zij met zekerheid een echte vierdaagse kan houden.

Foto © RTV Drenthe / Karin Mulder

Normaal gesproken start de organisatie in oktober al met de voorbereidingen voor de avondvierdaagse, maar door de coronamaatregelen is het lastig vooruit te plannen. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt: “Voor zo’n groot evenement is het een te groot risico om te ver op de zaken vooruit te lopen”, zegt organisator Roelien Jans tegen RTV Drenthe. “We weten bijvoorbeeld niet hoe de regels tegen die tijd zijn met coronatoegangsbewijzen. Moeten we alle ouders en begeleiding controleren op een QR-code? En hoe zit het met publiek langs de weg? Voor een evenement met zo’n 6000 kinderen kunnen we het risico niet nemen.”

Afgelopen twee jaar ging de wandeltocht ook niet op de bekende manier door. Toen konden wandelaars wel deelnemen aan de ‘Alternatieve Avond4daagse’. Via een app konden deelnemers de gelopen afstand bijhouden en op die manier toch een wandeldiploma of medaille krijgen. Avond4daagse Assen gaat er van uit dat er dit jaar op een vergelijkbare manier gewandeld kan worden. De organisatie geeft aan dat het nog iets verder moet worden vormgegeven.