Menu Sluiten

Asserpas wordt vervangen door ‘beter beveiligde’ afvalpas

Alle 32.500 Asser huishoudens ontvangen deze maand nog een nieuwe afvalpas, die vanaf 3 januari werkt. Deze pas is beter beveiligd dan de huidige Asserpas die alle Assenaren hebben.

De nieuwe afvalpas heb je nodig wanneer je naar het Milieupark gaat of een ondergrondse container wil openen. De huidige Asserpas heeft een aantal veiligheidsrisico’s, daarom wordt deze vervangen door een beter beveiligde afvalpas.

De huidige Asserpas is persoonsgebonden en de nieuwe pas wordt adresgebonden. Per huishouden wordt één afvalpas verstrekt. De pas is gekoppeld aan het huisadres en niet aan de persoon. De afvalpas moet daarom worden achtergelaten in de woning bij verhuizing. De afvalpas is gratis, maar bij verlies kost het aanvragen van een nieuwe 16,80 euro.

Wat gebeurt er met de Asserpas?

De huidige Asserpas kan op dit moment, naast het storten van afval, ook gebruikt worden als parkeerpas of bibliotheekpas. Inwoners kunnen de Asserpas ook na de invoering van de nieuwe afvalpas voor deze twee functies blijven gebruiken. Nieuwe aanvragen voor de Asserpas zijn alleen niet meer mogelijk. Uiteindelijk gaat de Asserpas dus verdwijnen. De andere Asserpas, die
specifiek is bedoeld voor het parkeren in de stad, blijft wel bestaan.

De nieuwe afvalpas is vanaf 3 januari geldig. De oude Asserpas werkt vanaf die datum niet meer.