Menu Sluiten

Asser winkeliers starten online winkelstraat

Door het coronavirus neemt online shoppen, meer dan ooit, een vlucht. We moeten thuisblijven en kopen vaker spullen online. Maar bij wie doe je dat? Bij een groot internationaal online concern, of bij de winkelier om de hoek? Het probleem van deze laatste groep was tot voor kort dat ze niet of niet goed online te vinden waren. Maar daar komt nu verandering in. 

Bekijk de winkelstraat!   https://winkelen.ditisassen.nl/   

In de online winkelstraat zetten diverse Asser winkeliers hun assortiment online en kunnen consumenten uit Assen en omgeving naar hartenlust shoppen. De bestelde goederen kunnen razendsnel worden thuisbezorgd door een lokale bezorgservice. Of je kiest een product uit de online etalage en komt het zelf afhalen bij de winkel.

Boeiende smeltkroes     Nico Vanderveenvan Warenhuis Vanderveen Assen is vanaf het begin betrokken bij het initiatief en een warm pleitbezorger: ‘Vooropgesteld: fantastisch dat “Dit is Assen!‘ al zovele jaren op papier en digitaal verslag doet van wat er gaande is in het kloppende stadshart van Assen. Zo’n binnenstad is en blijft een boeiende smeltkroes van theater, oudheden, horeca, dienstverlening en winkels. Het aanhaken bij de online shopervaring maakt ‘Dit is Assen!’ nu nóg completer. Het geeft ons in het warenhuis en met de bezorgservice de mogelijkheid om ook via dit lokale platform de klant van dienst te zijn.”

Koken & Tafelen     In Warenhuis Vanderveen vinden we dan ook de eerste ‘bewoner’ van de Online Winkelstraat Assen: Koken & Tafelen. Bedrijfsleider Marijn van der Veen-Eising: ‘Het is een stukje dienstverlening aan de klant. We willen het nog makkelijker maken voor de consument door ze de mogelijkheid te bieden van online bestellen’.

Goodwill     Volgens binnenstadregisseur Kjeld Vosjan van Vaart in Assen is het nu het juiste moment voor winkeliers om in te stappen: “Naast de online verkoop groeit ook de lokale oriëntatie, inwoners gunnen het hun lokale ondernemers wel. Daar kun je nu als Asser winkeliers op inhaken, in alle gezamenlijkheid. Want samen -ook de filiaalbedrijven- kunnen we een compleet assortiment bieden, en dat is van belang voor een goed resultaat van de Online Winkelstraat Assen.” Vaart in Assen heeft een mooi aanbod: de eerste 25 ondernemers die meedoen krijgen het eerste half jaar 50% korting op het abonnement (met uitzondering van het basis assortiment). Daarnaast is de maand december gratis voor de ondernemers die zich nu aanmelden.

Eenvoudige app     Vosjan wijst erop dat het voor ondernemers eenvoudig is om in te stappen. Dat bevestigt Michiel Vos van Zupr, het bedrijf dat het online platform beheert: “Je kunt als winkelier met gemak producten toevoegen, dankzij een eenvoudige app. Bovendien hebben we al een grote database met producten.” Want Zupr werkt al langer met online winkelstraten in het hele land. Goed voorbeeld is Warenhuis Groningen (warenhuis.groningen.nl): “Daarmee zijn we een jaar geleden begonnen, met succes: inmiddels doen er 190 winkeliers mee. Die hebben inmiddels ontdekt dat de productendatabase allerlei voordelen heeft, ook voor de fabrikanten. Daar kun je als winkelier op inspelen, waarbij je zo min mogelijk kosten maakt en toch extra omzet haalt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.