Menu Sluiten

Asser Uitdaging verzorgt speciale uitzending op Ouderendag

Mooie samenwerking met Omroep Assen

Op vrijdag 2 oktober is het landelijk de Nationale Ouderendag. De Asser Uitdaging, onderdeel van AssenvoorAssen, besteed hier samen met diverse samenwerkingspartijen waaronder Vaart Welzijn, Vier het Leven, Mijn Buurt Assen, Samen Ouder Worden, Veilig Verkeer Nederland afdeling Assen, iWerk en diverse zorginstellingen, jaarlijks aandacht aan door activiteiten te organiseren.

Corona heeft dit jaar helaas roet in het eten gegooid, maar de organisatie is niet stil gaan zitten. Er is een speciaal programma opgenomen die aanstaande vrijdag via het kanaal van omroep Assen op televisie en via internet wordt uitgezonden.

Foto (c) Aangeleverde foto

Normaal steken vrijwilligers tijdens Nationale Ouderendag de handen uit de mouwen in wijkcentra en zorginstellingen door onder andere pannenkoeken te bakken, uit wandelen te gaan of mensen te begeleiden naar de seniorenbeurs. Ook dit jaar stond er een mooi programma in de steigers, maar de organisatie vindt het te riskant om nu samen te komen en heeft daarom een alternatief bedacht: een tv-uitzending om ouderen in Assen toch een gezellige dag te wensen.

Tv-uitzending
In samenwerking met Dit is Newz en Van Straat tot Laan is een tweedelig programma met onder andere muziek, sport, persoonlijke boodschappen en zelfs een rondleiding door het Drents Museum, samengesteld. Omroep Assen gaf meteen aan mee te willen werken. Op vrijdag 2 oktober wordt om 10.30 uur het eerste deel en om 15.00 uur het tweede deel uitgezonden. Univé zorgt daarbij voor een kleine verrassing voor ouderen in zorginstellingen.

Voor iedereen die het leuk vindt om mee te kijken: Omroep Assen is te vinden op kanaal 107.8 (FM) of 105.5 (kabel). De tv uitzending is te volgen via Ziggo (tv: 41 en radio: 916), KPN, Telfort en XS4ALL (tv: 1457 en radio: 1157) of Vodafone en T-Mobile (TV: 835 en radio: 2145). Daarnaast stellen wijkgebouw De Componist (Paganinilaan 15) en ’t Markehuus (Scharmbarg 35) de deuren open voor kijkers uit de wijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.