Menu Sluiten

Asser sportverenigingen zitten niet bij de pakken neer

Door de oplopende besmettingen en ziekenhuisopnames zijn de teugels weer strakker aangetrokken. De nieuwe coronamaatregelen raken nu ook de sportscholen en verengingen. Tussen 17:00 en 05:00 uur mag er niet meer gesport worden. Asser verengingen bedenken creatieve oplossingen zodat de leden toch fit de decembermaand doorkomen. 

Sport

Sporten mag niet meer tussen 17:00 en 05:00 uur 

Foto © Omroep Assen / Gerrit Mennink

Door: Esmée Söllner

Zo heeft FC Assen al een heel schema opgesteld, vertelt Richard Weitering, voorzitter van de voetbalvereniging. “Het is nog wachten op de beslissingen die de KNVB gaat maken of de competitie wordt stilgelegd. Als hier een beslissing over is gemaakt, dan kunnen wij met ons schema naar buiten.” Volgens Weitering was het een hele puzzel om een nieuw trainingsschema te maken. De vereniging probeert het zo te plannen dat iedereen in ieder geval één keer in de week kan trainen. 

Hoe zit het met de jeugd?

Bij Sudosa-Desto willen ze ook ieder lid zoveel mogelijk laten volleyballen, laat voorzitter Alfred Barkhuis weten. “De competitie is tot het eind van dit jaar stilgelegd door de volleybalbond. Dat laat ruimte over om zoveel mogelijk te trainen of interne oefentoernooien te spelen op de tijden dat normaal de competitiewedstrijden waren.” De vereniging is met de gemeente aan het kijken of het op andere dagen ook mogelijk is om de zaal te huren en te trainen.

Barkhuis had niet gedacht dat er een lockdown zou komen voor de sport. “Maar we gaan er tegenaan. We vinden sporten en bewegen belangrijk, vooral voor de mini’s”, zoals zij de jeugd noemen. De kleintjes sporten normaal al rond vijf uur, maar soms ook later. Sudosa-Desto gaat de tijdsloten in de middag zo plannen dat de jeugd in ieder geval één keer per week kan blijven trainen, in plaats van twee keer. Ook zijn ze aan het inventariseren wat de leden willen. “Misschien willen die wel om 06:00 uur in de ochtend volleyballen. Dan willen wij dat mogelijk maken.” 

FC Assen probeert de jeugd doordeweeks ook in te plannen tot 17:00 uur. “Dit moet in sommige gevallen wel lukken. De jeugd kan dan uit school komen trainen, zodat de zaterdag en zondag gevuld kan worden met trainingen voor de senioren. Dat is alleen als de competitie niet doorgaat in het weekend.” Daar maakt de KNVB later deze week nog een beslissing over. Bij de volleybal is de gehele competitie wel stop gezet voor 2021. Als de maatregelen het op dat moment toelaten, wordt de competitie volgend jaar hervat. 

Sportschool gaat eerder open 

Mensen die niet lid zijn van een vereniging, hoeven niet bang te zijn dat ze thuis komen te zitten. Zo opent Sportschool Jan Postema Fitness op maandag en vrijdag de deuren om 07:00 uur en zijn ze in het weekend tot 17:00 uur open. Nanda van Elst, manager van de sportschool, wil alles eraan doen om mensen te kunnen laten sporten. “We proberen een leuk aanbod te blijven geven. Zo hebben we ook extra lessen ingepland, zowel in de ochtend en middag, als in het weekend.”

De nieuwe openingstijden weerhoudt mensen er niet van om toch te komen sporten, merkt van Elst. “Bijna alles lessen zijn volgepland en het is nu ook op andere tijdstippen druk. Er zijn zelfs leden die met hun werkgever hebben gecommuniceerd of ze onder werktijd of in de pauze mogen sporten. En dat is geen probleem. Op deze manier merk je dat iedereen blij is dat ze kunnen blijven sporten en daar ook genoeg ruimte voor krijgen.”

Winterstop 

Honkbal- en softbalvereniging The Pioneers in Assen heeft het nu nog makkelijk, vertelt voorzitter Camillo Hogenbrink. “Op dit moment zitten wij in de winterstop. De hele maand december trainen wij niet en zijn er geen wedstrijden. Wij hebben op dit moment dan ook geen last van de nieuwe maatregelen, maar kijken toch alvast vooruit op januari. Normaal trainen wij dan in de zaal, maar als dat niet kan binnen de dan geldende maatregelen dan gaan we naar buiten.” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.