Menu Sluiten

Asser Praat met Bernd Otter en Kars Klok

Bernd Otter en Kars Klok ontvangen in Asser Praat op zondag 24 april kunstenaar Sam Drukker. Drukker komt vertellen over zijn Asser herinneringen. Hij is opgegroeid in Assen en maker van onder meer het Joods monument. Ook de conservenfabriek Wilco en de geschiedenis van Peelo komen ruimschoots aan bod.

Voor beide geldt dat ze een belangrijke plek hebben in de stadsgeschiedenis. De Wilco als werkgever van duizenden Assenaren, die er hun brood of alleen het beleg verdienden en Peelo als dorp dat de bewoningsgeschiedenis van de gemeente Assen tenminste 3000 jaar geleden laat beginnen.

© aangeleverde foto

De praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is heeft daarmee drie onderwerpen om naar uit te kijken. Oud-werknemer van de Wilco Wim Gelling vertelt wat hij weet over het reilen en zeilen van opkomst en ondergang van Willemsen Conservenfabriek, gelardeerd met niet eerder vertoonde foto’s. Tjitske Woud-van Bon en Boele Geerts zijn voor een binnenkort te verschijnen boek diep in de geschiedenis van Peelo en zijn bewoners gedoken en vertellen over de uitzonderlijke rijke historie en de dagelijkse gang van zaken toen het huidige gehucht nog een dorpje was. Hun optreden in Asser Praat wordt een voorproefje van een reünie en activiteiten voor de huidige wijkbewoners.

Bernd Otter en Kars Klok presenteren als leden van de Asser Historische Vereniging deze middag. Het blijft altijd gemoedelijk. En meepraten wordt gewaardeerd. Kaarten kunt u reserveren via DNK.