Menu Sluiten

Asser ondernemers pakken eerste haringen bij de staart

De traditionele haringparty is weer helemaal terug van weggeweest in Assen. Op de kop van de Vaart werd een nieuw haringseizoen vanmiddag afgetrapt.

© Omroep Assen/ Floor Visser

Het is druk op het terras van ‘t Wapen in Assen. Tientallen ondernemers en bestuurders hebben zich daar verzameld voor de netwerkborrel. Volgens Ronald Obbes, organisator van de party, is het een uitstekende plek om het haringseizoen af te trappen. “Dit is een van de mooiste plekken van Assen, zo bij het water. Als je het goed bekijkt hebben we namelijk een verbinding met zee.”

‘Romig en zacht’

Wethouder Mirjam Pauwels (VVD) had de eer om de eerste haring te proeven. En die viel goed in de smaak. “Heerlijk romig en zacht, echt een goede haring”, luidde haar oordeel. Voor de rest van ondernemend Assen lagen daarna ongeveer duizend haringen klaar. Dat moet volgens Obbes wel genoeg zijn.

© Omroep Assen / Floor Visser

De opbrengst van het eerste vaatje gaat elk jaar naar een goed doel. In Assen gebeurt dat dit jaar niet. “Maar vanaf volgend jaar willen we een stichting oprichten, zodat we elk jaar een veiling kunnen organiseren en de haring op een mooie manier gepresenteerd wordt”, aldus Obbes.