Menu Sluiten

Asser binnenstad ondernemers hebben een heldere blik op een heropening

Donderdag 25 februari van 10.00-11.00 uur wassen de ondernemers in de binnenstad hun ramen en drinken een bakkie met elkaar. “Symbolisch willen we zo perspectief bieden op een snelle heropening van de stad” aldus Kjeld Vosjan, binnenstadsregisseur voor Vaart in Assen. Samen met KHN Assen en MKB Retail Assen hebben we dit initiatief genomen. Er moet perspectief komen, dit is niet meer vol te houden!

Afbrokkelen     Steun voor het Corona beleid wordt heel snel minder in het land, getuige onder andere het initiatief van de ondernemers in Klazienaveen. Herre van Goor, voorzitter MKB Retail Assen: “Afgelopen week hebben we het initiatief genomen om samen met Ondernemend Assen en MKB Drenthe en de centrummanagementorganisaties in de Drentse steden de lokale wethouders EZ te mobiliseren. Met als resultaat de brief vanuit de Vereniging Drentse Gemeenten aan de minister namens alle Drentse wethouders.

Lobby     En daarnaast hebben we de lobby van 75 steden en brancheorganisatie INRetail actief gesteund. Ook hebben we een verzoek bij onze burgemeester Marco Out gedaan om ook in het overleg met minister Grapperhaus van de veiligheidsregio’s het signaal mee te nemen. Daarmee zijn de winkels nog niet open, maar we moeten de druk er nu echt op zetten”.

Zonder perspectief er onderdoor!     “Er moet nu echt iets gebeuren, zonder enig perspectief gaat menig ondernemer er financieel en mentaal aan onder door. We hebben heel lang begrip gehad voor de Corona maatregelen, maar nu is perspectief voor maatschappij en economie echt noodzakelijk, dit kan zo niet langer door gaan. Gelukkig dringt dit heel langzaam nu ook door in Den Haag, gezien de voorzichtige versoepelingen vanaf 2 maart”, aldus Kjeld Vosjan van Vaart in Assen.

Spik en span voor heropening     Symbolisch willen we dit perspectief creëren door donderdag met elkaar de ramen te wassen en de stoep te vegen. Antje Dijkstra, voorzitter KHN Assen: “Alle ondernemers de straat op, de handen uit de mouwen en de zaak weer spik en span maken aan de buitenkant. Past ook bij dit lekkere lente weer. En even bijpraten met je buren, dat is altijd goed. Wij zorgen voor koffie met wat lekkers”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.