Assen Slim Bereikbaar per gratis e-bike

De e-bike is goed voor het milieu en zorgt voor minder auto’s bij woonwerk verkeer. Daarom start Assen als eerste Drentse gemeente met de actie ‘Stap-op-en-probeer’. Iedereen die in Assen werkt kan bij deze actie een week lang gratis een e-bike uitproberen. Doel is het gebruik van de e-bike voor woon-werkverkeer te stimuleren en daarmee het milieu te sparen en het aantal auto’s in de spits tijdens de FlorijnAs-werkzaamheden te verminderen.

e bikeFlorijnAs  Bij vijf fietsenhandelaren in Assen zijn tien speciale ‘stap-op-en-probeer’-e-bikes geplaatst. De actie is een initiatief van Assen Slim Bereikbaar (onderdeel van de FlorijnAs).Vooral werknemers die normaal gesproken met de auto naar het werk reizen, worden uitgenodigd om mee te doen met deze actie.

FlorijnAs
Stap-op-en-probeer is één van de acties van Assen Slim Bereikbaar om het verkeer in de spits te verminderen tijdens de grootschalige FlorijnAs-werkzaamheden. Vanaf april 2016 starten de werkzaamheden aan de Overcingeltunnel en het Rolderdek en wordt het verkeer omgeleid. Assen Slim Bereikbaar zet in op omleidingsroutes, verkeersmaatregelen en goede informatievoorziening om zo de overlast te beperken. Organisaties en bedrijven in Assen kunnen partner worden van Assen Slim Bereikbaar. Medewerkers van deze organisaties kunnen vervolgens 250,- euro retour krijgen bij de aankoop van een e-bike. Voorwaarde is wel dat zij die de komende jaren minimaal twee dagen in de week voor hun woon-werkverkeer gebruiken. In 2016 is er ruimte voor 200 aanvragen.

Fietsenwinkels
Deelnemende fietsenhandelaren zijn Anjo Jager Fietsen, Fietsshop Vredeveld, Rijwielshop Grootjans, Halfords en Fietsen & Koffie Assen. Werknemers die in Assen werken moeten zelf contact opnemen met de fietsenwinkel van hun keuze om een ‘stap-op-en-probeer’-e-bike te reserveren en een afspraak te maken. Een geldig legitimatiebewijs en een bewijs waaruit blijkt dat zij werkzaam zijn bij een bedrijf in Assen zijn voldoende om een e-bike een week gratis uitproberen. Meer informatie over de actie en de spelregels is te vinden op www.stap-op-en-probeer.nl.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.