Menu Sluiten

Assen overweegt tijdelijke horeca bij Baggelhuizerplas in zomer

De gemeente Assen overweegt een tijdelijke horecagelegenheid bij de Baggelhuizerplas te bouwen voor het komende hoogseizoen. De bouw van het nieuwe strandpaviljoen heeft vertraging opgelopen omdat het bouwbedrijf wacht op de levering van materiaal. Daarom opent het paviljoen niet dit jaar, maar volgend voorjaar.
© Omroep Assen/Floor Visser

“Het zou natuurlijk mooi zijn als de bezoekers van de Baggelhuizerplas tijdens het hoogseizoen ergens terecht kunnen voor een ijsje of wat te eten of drinken”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. De afgelopen twee jaar stond er ook een mobiel verkooppunt bij de plas.

Procedure op schema

De gemeente benadrukt dat de procedure rond de vergunning op schema ligt en daarmee geen vertragende factor is. “Het bouwplan is al goedgekeurd. In het voorjaar zou begonnen kunnen worden met de bouw.”
Toch kiest de aannemer ervoor om komend najaar met de bouw te beginnen, zodat ze op tijd voor het hoogseizoen van volgend jaar klaar zijn. “Dit is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle start van het paviljoen”, aldus de gemeente.

Vrees voor hoge bouwkosten

De fractie van Assen Centraal stelde vragen aan het college van B en W na berichtgeving over de vertraging. De Asser partij vreest oplopende bouwkosten en is bang dat de ondernemer het risico hierdoor te groot vindt en de plannen mogelijk intrekt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente staat het budget wel onder druk door de gestegen prijzen, maar verwachten ze vooralsnog dat ze de werkzaamheden binnen het beschikbare budget kunnen uitvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.