Menu Sluiten

Assen ontvangt 4,2 miljoen euro subsidie voor Assen Centraal

De gemeente Assen ontvangt 4,2 miljoen euro aan subsidie voor de binnenstedelijk ontwikkeling ‘Assen Centraal’. Met dit plan wil Assen de bouw van ongeveer 1350 woningen realiseren in de Binnenstad, de Stadsboulevard en het Havenkwartier. De komende 10 jaar zal het gaan om circa 850 woningen, waarvan 30% sociale huurwoningen. De subsidie is verstrekt uit de Woningbouwimpuls die het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties beschikbaar heeft gesteld om de bouw van betaalbare woningen te versnellen.

Foto © Omroep Assen

Wethouder Karin Dekker is zeer ingenomen met de toekenning van deze subsidie. “We zien deze rijksbijdrage als een belangrijke steun in de rug om de ambitieuze vernieuwing van de Binnenstad, de Stadsboulevard en het Havenkwartier voortvarend op te pakken. Zo transformeren we het verouderde bedrijventerrein op het Havenkwartier naar een eigentijdse wijk met een mix van wonen, werken en ontspanning. Hoogbouw en laagbouw wisselen elkaar af in kleine autovrije straatjes en hofjes. Er komen appartementen aan het water en er is volop keuze voor gezinnen, starters of beschermde woongroepen.”

Woningbouwimpuls
In Nederland is een groot tekort aan woningen. De komende tien jaar moeten er 900.000 woningen bijgebouwd worden. Daarbij is er vooral veel vraag naar betaalbare woningen voor starters en middeninkomens. Met de Woningbouwimpuls draagt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bij aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort kennen. Het geld kan ingezet worden voor bijvoorbeeld de sanering van vervuilde grond, het uitplaatsen van bedrijven en het aanpassen van toegangswegen.

Volgende stap
Ook wethouder Pauwels is blij dat de subsidie is toegekend. “Eerder werd al bekend dat Assen van de provincie Drenthe ook 4,5 miljoen euro uit het Regiostedenfonds krijgt. Samen met de financiering vanuit de Woningbouwimpuls geeft het ons nog meer vertrouwen in de realiseerbaarheid van onze plannen. We kunnen nu aan de slag om in de Binnenstad de uitvoering op te pakken en winkelpanden naar woningen te transformeren. Zo houden we een compacte binnenstad. Voor het Havenkwartier gaan we de planologische basis leggen. Hiermee zetten we een volgende stap in het programma Assen Centraal.“

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.