Menu Sluiten

Assen maakt zich op voor derde editie nazomerkermis

Over een paar dagen krioelen op het Veemarktterrein in Assen weer mensen die in de draaimolen, breakdance of botsauto’s gaan. De organisatie en kermisexploitanten zijn vandaag druk bezig met de opbouw van de derde editie van de nazomerkermis in Assen.
© Omroep Assen / Floor Visser
Door: Floor Visser
Al vroeg in de ochtend wordt er hard gewerkt om de kermisattracties op hun plek te krijgen. Vrachtwagens laden attracties uit en mannen sjouwen met onderdelen. Vanaf vrijdag staat de kermis ruim een week op het terrein in de Asser binnenstad.

Corona-evenement
Het idee van de nazomerkermis ontstond in de coronacrisis. De organisator, Voor Altijd Events, wilde tijdens de pandemie niet stilzitten en de kermisexploitanten en ondernemers steunen. De plaatsvervanger van de TT-kermis behaalde beide jaren meer dan 30.000 bezoekers.

Destijds werden verschillende maatregelen genomen om aan de coronaregels te voldoen. Zo gold er een maximumaantal bezoekers, was er meer ruimte tussen de attracties en stonden er pompjes met desinfectie. Dit jaar is de eerste ‘normale’ editie van de familiekermis. “Er kunnen weer zoveel mogelijk mensen het terrein op”, vertelt organisator Tamara Boor.
En om die mensen genoeg vermaak te bieden, staan er dit jaar extra activiteiten op de planning. Zo kunnen kinderen zich op zondag 4 september laten schminken en wordt op 9 september de ‘grootste vrijdagmiddagborrel van Drenthe’ georganiseerd.

Nog een Asser kermis
Slechts twee maanden geleden stond op dezelfde plek de TT-kermis, die terugkwam na twee jaar van afwezigheid. Heeft Assen wel behoefte aan nog een kermis? Boor denkt van wel. “Ik denk dat mensen wel zin hebben om iets te doen. Het is natuurlijk even afwachten, maar als ik tot nu toe de reacties hoor, dan gaan wij voor een succesvolle derde editie.”

De opzet van de kermis is te vergelijken met die van het TT-festival. Zo’n 30 attracties vullen het plein, waaronder de draaimolen, gokstraat en Breakdance. Anders dan bij de TT-kermis, kan er komende week ook geracet worden in botsauto’s.

Vaste traditie?
Het idee is dat het evenement een vast onderdeel op de Asser zomeragenda wordt. “Als het aan ons en de kermisexploitanten ligt, dan absoluut. We moeten nog afwachten hoe het loopt, maar wij gaan er vanuit dat we volgend jaar een 4e editie organiseren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.