Menu Sluiten

Assen krijgt survivalbaan in Kloosterveen

Rennen, klimmen en klauteren over hindernissen: het kan na de zomer in Assen. De stad krijgt een survivalrunbaan in de wijk Kloosterveen. Sportclub Stark Survivalrun Assen bouwt daar een baan om trainingen te geven.

© Omroep Assen / Floor Visser

Het gaat om een stuk grond naast Speeltuin Kloosterveen, langs de Asserwijk en het Johannes Kroezepad. Op het veld komen verschillende hindernissen, zoals balken, netten en touwen.

Een prachtige plek
“Een prachtige plek”, vindt Ronald Struik, voorzitter van Stark. Samen met medeoprichter Gerrit Meijering bedacht hij het plan om een eigen baan te bouwen. “Tijdens de coronaperiode liepen we samen hard door heel Drenthe. We vroegen ons toen af waarom in Assen nog geen plek is voor deze sport”, vertelt Struik. Onder andere in Westerbork, Norg en Sleen liggen survivalbanen. 

De twee survivalliefhebbers hadden eerst een plek bij de Baggelhuizerplas op het oog, maar dat ging niet door. In overleg met de gemeente vonden ze een andere geschikte locatie in de Asser wijk Kloosterveen. “Een ideale plek, want we wonen beide in die wijk”, aldus Struik.

Enorm populair
De liefde voor survivalrun ontdekte Struik zeven jaar geleden. En hij is niet de enige, want de sport is volgens hem erg populair. “Veel locaties in het noorden zijn hard op zoek naar vrijwilligers en een aantal verenigingen in Drenthe heeft zelfs een ledenstop”, weet Struik.

Op dit moment ligt de vergunningsaanvraag bij de gemeente. Als alles goed gaat, wordt na de zomervakantie gestart met de bouw. De club hoopt in oktober van start te kunnen gaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.