Menu Sluiten

Assen krijgt duurzame ambulancepost

De bouw van de nieuwe ambulancepost aan de Lauwers in Assen is afgelopen dinsdag van start gegaan. Het gebouw vervangt de huidige ambulancepost die sinds 2005 aan de Balkendwarsweg staat.

Foto © UMCG

Door: Romy Posthumus

Sinds 2005 heeft UMCG Ambulancezorg een ambulancepost aan de Balkendwarsweg om Assen en omgeving te voorzien van ambulancezorg. Door groei in de organisatie en geen mogelijkheden tot uitbreiding op die plek, is besloten tot nieuwbouw aan de Lauwers.

Duurzaamheid

Bij deze nieuwe ambulancepost staat duurzaamheid centraal. Zo wordt er gebouwd met natuurlijke materialen en wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. “Wij gaan de uitdaging aan om de meest duurzame ambulancepost van Europa te bouwen”, vertelt Victor Verrijp, directeur-bestuurder van UMCG Ambulancezorg. “Als organisatie willen wij duurzaam en innovatief zijn en dit niet alleen bij een voornemen laten, maar het ook doen.”

Zo wordt er in de ambulancepost gebruik gemaakt van een warmte-terugwinsysteem. Het afvoerwater van de douches wordt bijvoorbeeld gebruikt als warme energie in de koudwatervoeding van de boiler. Ook wordt regenwater opgevangen in grote verzamelputten. Dit wordt gebruikt als spoelwater voor de toiletten en voor de schoonmaak van de ambulances.