Menu Sluiten

Assen kleurt divers tijdens de Regenboogweek

In de week van 11 tot en met 17 oktober staat de hoofdstad van Drenthe in het teken van Regenboogweek Assen. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van de sociale acceptatie van seksuele diversiteit en genderidentiteit. Centraal staat hierin het Regenboogsymposium dat op maandagmiddag 11 oktober – Coming Out Day – in De Nieuwe Kolk georganiseerd wordt.

Regenboogweek Assen Foto © Jaap de Jonge

Programma

Regenboogsymposium ‘Vrijheid en Veiligheid’ (11 oktober)
Het symposium richt zich in het bijzonder op besturen, directies en medewerkers van sociale en maatschappelijke instellingen (zorg, onderwijs, sport, maatschappelijk werk etc). Zij krijgen handvatten aangereikt om binnen hun instelling een veilig klimaat te scheppen, zodat iedereen kan zijn wie hij is.

Sprekers zijn Astrid Oostenbrug (voorzitter COC-Nederland), Willemijn Ahlers (een vrouw die ook als man heeft geleefd en eerder een functie had bij de politie) en Casper Boom (ex-korfbalinternational). Daarnaast kunnen de bezoekers een keuze maken uit zes workshops en is er een informatiemarkt. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via de website www.regenboogweekassen.nl.

Filmfestival (11 t/m 17 oktober)
Een wens van Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA) is ooit een Regenboog Filmfestival te organiseren. Zover is het nu nog niet, maar in samenwerking met de De Nieuwe Kolk (DNK) en de Asser FilmLiga worden in de Regenboogweek vijf actuele films vertoond, waarin seksuele diversiteit en genderidentiteit centraal staan. Zie voor de titels en tijden de agenda’s van DNK en FilmLiga.

11 oktober – 14.00 uur: Supernova (Seniorenbios)
11 oktober – 20.00 uur: Deux (Asser FilmLiga)
12 oktober – 14.00 uur: Supernova (Seniorenbios)
12 oktober – 20.00 uur: The Shiny Shrimps (Asser FilmLiga)
13 oktober – 14.00 uur: Supernova (Seniorenbios)
16 oktober – 15.30 uur: Una Mujer Fantastica (Asser FilmLiga)
17 oktober – 11.00 uur: Petit Fille (Asser FilmLiga)

Pride Photo (t/m 17 oktober)
Op het Koopmansplein zijn sinds 25 september twintig bijzondere fotoverhalen te zien, een project van de Stichting Pride Photo, in Assen geïnitieerd door de gemeente en COC Groningen-Drenthe.

Ontmoetingsmiddag (17 oktober)
Op zondag 17 oktober wordt Regenboogweek Assen afgesloten met een ontmoetingsmiddag voor de LHBTI+-gemeenschap in Assen en omgeving. Stichting ARA probeert in samenwerking met Roze 50+ Drenthe de ontmoetingsmiddagen nieuw leven in te blazen. De middagen zijn bedoeld voor alle LHBTI+’ers, dus ook jongeren. Op 17 oktober is er een pubquiz, georganiseerd door het COC. De middag wordt gehouden van 15.00 tot 17.00 uur in Antjes Taverne aan de Kloekhorststraat 12 in Assen. De toegang is gratis, evenals een welkomstdrankje. Aanmelden kan via info@stichtingara.nl, o.v.v. ‘Ontmoetingsmiddag’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.