Menu Sluiten

Assen kan alleen betalen na toestemming van de Provincie Drenthe

Assen heeft geen door de provincie Drenthe goed gekeurde begroting. Dat betekent dat voor veel uitgaven toestemming van het Provinciaal Bestuur (PB) moet worden gevraagd. Dat geldt ook voor financiële uitgaven waarvoor Assen in het verleden verplichtingen is aangegaan. Om toestemming van het PB te krijgen moet de raad eerst een beslissing nemen.

Gisteravond stonden er een aantal van die uitgaven op de agenda. Uitgaven die normaal gesproken worden gemeld en goed gekeurd in de financiële rapportages van het college aan de gemeenteraad.

Maar nu de raad daar expliciet over moet beslissen zijn er ook weer fractie die daar nog wat over te melden hebben.

De invoering van de omgevingswet per 1 januari 2021 is weer uitgesteld. De fractie van de PvdA en PLOP vroegen zich af, of het bedrag dat door voor nu moet worden uitgegeven ook niet kan worden uitgesteld. Het zijn immers financieel krappe tijden.

Wethouder Mirjam Pauwels zei dat het uitstel van de omgevingswet niet zo langdurig was dat het uitstel van de digitale voorbereiding door de gemeente verantwoord was. Het uitstellen van de investeringen in het zogenaamde Digitaal Stelsel Omgevingswet in niet verantwoord. En dat zelfde geldt volgens de wethouder voor het uitstel van de voorbereidingen van de Energie Transitie.

De raad stemde unaniem in met het voorstel om geld uit te trekken om de door de gemeente aangegane verplichtingen te kunnen betalen na toestemming van het PB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.