Menu Sluiten

Assen helpt ondernemers met geldzorgen

De gemeente Assen helpt ondernemers in Assen die geldzorgen hebben en voor wie schuldhulpverlening wellicht een mogelijkheid is. Dit is voor de gemeente Assen een wettelijke verplichting. De gemeente Assen heeft nu vier partijen aangewezen die ondernemers in Assen gaan helpen als er betalingsachterstanden ontstaan.

Wettelijke taak     Ondernemers die hulp nodig hebben kunnen zelf contact opnemen met Kram & Meersma, Plangroep, De GKB en Zuidweg en Partners. Dat zijn de bedrijven die voor de gemeente Assen deze wettelijke taak uitvoeren.

Coronamaatregelen en financiële steun     De coronamaatregelen hebben veel impact op de ondernemers in Assen. Om ondernemers te steunen zijn er landelijke steunpakketten die door gemeenten worden uitgevoerd. Naast hulp bij betalingsachterstanden door bovengenoemde bedrijven, kunnen ondernemers natuurlijk ook nog steeds gebruik maken van deze regelingen. Zo kunnen ondernemers bij WPDA (www.wpda.nl) een uitkering voor ondernemers aanvragen en op www.rijksoverheid.nl staan alle financiële steunmaatregelingen genoemd die er op dit moment zijn voor ondernemers.

Tijdig aan de bel trekken     Wethouder Jan Broekema benadrukt het belang om tijdig aan de bel te trekken en met iemand te praten over geldzorgen en betalingsachterstanden. “Er is vaak meer mogelijk dan mensen denken is mijn ervaring. De drempel om om hulp te vragen is hoog, maar ik zie ook de opluchting als de dialoog over geldzorgen en soms schuldhulpverlening is gestart.”

Perspectief     “De corona maatregelen hebben een enorme impact op onze samenleving” vult wethouder Mirjam Pauwels aan. “Ook van ondernemers wordt veel gevraagd. Sommigen zien door de gedwongen sluiting dat hun levenswerk wordt bedreigd. Het landelijk steunpakket geeft verlichting, maar het belangrijkste is dat er weer perspectief komt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.