Menu Sluiten

Assen heeft vanaf vandaag een waterstoftankstation

Het is vanaf vandaag mogelijk om in Assen waterstof te tanken. Op het terrein van leverancier Resato aan de Duitslandlaan is vanmiddag het eerste waterstofstation van de stad geopend.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Romy Posthumus

Het waterstofstation werd vanmiddag geopend door gedeputeerde Tjisse Stelpstra en wethouder Mirjam Pauwels van de gemeente Assen. Zij mochten als allereerste waterstof tanken. Het waterstofstation in Assen is de eerste van vijf vulpunten in Drenthe. Ook in Beilen, Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam en Peize komen vulpunten. Wanneer deze precies openen, is nog onduidelijk, maar de bedoeling is dat het merendeel nog dit jaar in bedrijf is.

Koffie en wifi

“Ik ben blij dat wij in Drenthe een netwerk van vijf stations gaan uitrollen. Het is een fantastisch mooi resultaat”, zegt Rob Castien, directeur van Resato International. Het tanken duurt ongeveer drie kwartier, het is dus geen snellader. “Maar iedereen mag altijd even bij ons bedrijf naar binnen lopen voor een kopje koffie en kan gebruik maken van de wifi.”

Ook gedeputeerde Tjisse Stelpstra is blij met de vulpunten: “Ik ben best een beetje trots. Deze vulpunten zijn ontzettend belangrijk en ik hoop dat na deze vijf nog veel meer vulpunten komen.”

Nog niet populair

Rijden op waterstof is nog niet populair in Nederland. Er rijden zo’n 500 waterstofauto’s rond in het land. Ook in de provincie Drenthe rijden weinig waterstofauto’s en daarom is bewust gekozen voor een kleine infrastructuur. Door het plaatsen van de vulpunten hoopt Resato om de barri√®res van een waterstofauto weg te nemen en de aanschaf ervan te stimuleren.