Menu Sluiten

Assen gaat de uitdaging aan met het NK Tegelwippen!

Assen gaat opnieuw de uitdaging aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Vanochtend gaf wethouder Bob Bergsma op RKBS Maria in Campis het startschot voor het NK Tegelwippen 2022. Samen met de leerlingen van groep 6,7 en 8 plantte hij bijvriendelijke struiken en planten op het schoolplein.

Ook kregen alle leerlingen een tegelwippertje; een ouderwets ‘happertje’ waarmee kinderen leren hoe ze hun eigen huis, tuin of balkon kleurrijker en groener kunnen maken. Vandaag en morgen worden deze tegelwippertjes op alle basisscholen in Assen uitgedeeld. Met de bijbehorende zonnebloemzaadjes kunnen ze meedoen aan de zonnebloemwedstrijd.

                     Foto © Gerrit Mennink

Help mee, meld je tegels aan

Wethouder Bob Bergsma: “Assenaren kunnen hun gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Assen. Na deze aanmelding kunnen tegels gratis ingeleverd worden bij het Milieupark. Om het inleveren nog makkelijker te maken, rijdt er in het voorjaar en najaar door heel Assen een tegeltaxi rond. Help jij ons naar de overwinning?”
Kijk voor het aanmelden, alle voorwaarden en de ophaaldagen op
www.duurzaamheidscentrumassen.nl/nk-tegelwippen. Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2022.

                      Foto © Gerrit Mennink

 

Ga voor groen! Dit kun jij doen

Assen maken we nog groener met meer bloemen, bijen, vogels en fijne plekjes in je eigen tuin of balkon. Samen zorgen we voor droge voeten bij hoosbuien, genoeg water in droge periodes en een gezonde omgeving voor mensen en dieren. Dat doen we door stenen te vervangen door groen, regenwater op veilige plekken op te vangen en schoon regenwater te benutten. De gemeente Assen is in de openbare
ruimte aan de slag. Jij draagt bij in je eigen huis, tuin en balkon. Om inwoners op weg te helpen,organiseert het Duurzaamheidscentrum Assen de komende maanden allerlei acties onder de campagne ‘Ga voor groen! Dit kun jij doen.’

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.