Assen doet geen zaken met Buurtzorg, bestaande aanbieders nemen klanten TSN over

De bijna 400 klanten van TSN ontvangen voor 1 maart een brief van de gemeente waarin staat welke aanbieder bij hen de hulp in de huishouding gaat verzorgen. De gemeente dringt er bij deze aanbieders op aan om bij het uitbreiden van hun capaciteit een beroep te doen op thuishulpen van TSN. Hiermee kan de relatie klant thuishulp worden voortgezet en is er sprake van behoud van werkgelegenheid.

Thuiszrg1   Toen bekend werd dat TSN uitstel van betaling had gekregen, heeft de gemeente Assen met de andere gecontracteerde aanbieders gesproken over het voortzetten van de hulp bij een mogelijk faillissement van TSN. Al snel werd duidelijk dat deze aanbieders na een faillissement voldoende capaciteit kunnen vrijmaken voor het extra werk. Om te zorgen voor een vlotte overgang zijn de klanten verdeeld over de aanbieders.

Met de brief doen aanbieders en gemeente een gezamenlijk voorstel aan de voormalige klanten van TSN. Als zij liever met een andere aanbieder in zee gaan, dan kunnen zij een keus maken uit de lijst met aanbieders die een contract met de gemeente hebben hulp bij het huishouden. De lijst is te vinden in de brief en op de website van de gemeente Assen.

thuiszrg2 De keus voor aanbieders die nu al een contract met de gemeente hebben, betekent dat de gemeente Assen niet ingaat op het aanbod van Buurtzorg om klanten van TSN over te nemen. Onderhandelingen tussen vakbonden, Buurtzorg en de bewindvoerders van TSN leidden tot dit aanbod aan gemeenten. In het aanbod van Buurtzorg kunnen klanten hun hulp behouden en is de werkgelegenheid van medewerkers gegarandeerd onder de huidige voorwaarden. Wel vraagt Buurtzorg financiële compensatie voor het overnemen van het contract van TSN. Hierin zit voor de gemeenten een belangrijk financieel en juridisch risico omdat er daarmee sprake kan zijn van ongeoorloofde staatssteun.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.