Menu Sluiten

Arbeidsinspectie begint onderzoek naar Tuinland vanwege angstcultuur

De Arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar tuincentrum Tuinland. In 2016 deed de inspectie ook al onderzoek naar het bedrijf, toen zijn er ‘maatregelen getroffen’ door Tuinland. Meer wil de Arbeidsinspectie niet kwijt over dat onderzoek.
© RTV Drenthe / Hjalmar Guit

Woordvoerder van de Arbeidsinspectie Paul Q. van der Burg bevestigt aan Dagblad van het Noorden de start van het huidige onderzoek. Ook ditmaal kunnen er geen details gegeven worden. Afgelopen week meldde RTV Drenthe nog dat de inspectie een onderzoek overwoog, nu is dat onderzoek dus daadwerkelijk gestart.

Angstcultuur

Afgelopen week onthulde RTV Drenthe dat er binnen Tuinland een angstcultuur heerst. De directrice intimideert en vernedert werknemers. Verder zei ze regelmatig dat ze een werknemer de ‘kop van z’n romp’ zou willen trekken. RTV Drenthe sprak met zeventien medewerkers uit alle geledingen van het tuincentrum. Het gaat zowel om (voormalig) medewerkers van het hoofdkantoor in Assen als mensen uit de verschillende winkelvestigingen in de Drentse hoofdstad, Groningen, Zwolle en Wilp.
De Arbeidsinspectie bevestigde toen al dat er dit jaar weer meldingen waren binnengekomen van medewerkers van Tuinland. Het gaat om meldingen over ‘psychosociale arbeidsbelasting’.