André Arends nieuwe algemeen manager voor Podium Zuidhaege

Per 1 januari 2021 draagt Poldy Koot haar functie als algemeen manager van Podium Zuidhaege over aan André Arends. Arends heeft ruime leidinggevende en uitvoerende ervaring in kunst en cultuur en zal de stichting de komende periode gaan leiden.

André Arends Foto © Aangeleverde foto

Geert Kruize, die na het vertrek van Koos Neuvel de voorzittershamer van het stichtingsbestuur overnam, over André Arends: ”We vertrouwen erop in André de persoon te hebben gevonden, die Podium Zuidhaege in deze lastige tijden voor ondernemingen in de kunst en cultuur, op koers kan houden en verder ontwikkelen. Aan zijn ervaring en motivatie zal het niet liggen. Dat werd heel duidelijk in de selectieprocedure.”

André Arends: “Bij kunst en cultuur denk je misschien in eerste instantie aan iets maken, iets laten zien of horen aan anderen. Kunst vertegenwoordigt echter nog veel meer. Het daagt uit om te onderzoeken en te ontdekken en de realiteit op een andere manier te ervaren. Het beoefenen van kunst geeft ook plezier en biedt mogelijkheden voor ontmoeting en samenwerking. Podium Zuidhaege heeft dat allemaal onder één dak.”

Scheidend algemeen manager Poldy Koot neemt na ruim 5 jaar afscheid van Podium Zuidhaege om verder te gaan als zelfstandig cultureel ondernemer. Poldy Koot: “Ik heb het volste vertrouwen dat André Arends Podium Zuidhaege op een goede manier de toekomst in zal leiden. Zelf zal ik daar nog vaak genoeg getuige van zijn, want ik blijf actief in cultureel Assen en kom daarbij ongetwijfeld nog regelmatig bij Podium Zuidhaege uit.”

Podium Zuidhaege is hét bruisende, laagdrempelige en inspirerende podium voor kunst en cultuur in Assen.

www.podiumzuidhaege.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.