Andere financiering voorbereidingskrediet zonneparken haalt het niet

Het college vraagt de raad € 150.000 beschikbaar te stellen ten behoeve van de voorbereiding van de zoeklocaties uit het vastgestelde beleidskader, Zonneparken Assen. De VVD wilde één en ander anders financieren.

Amendement     Het college stelt voor het krediet “uit de algemene reserve te halen.” De VVD-er Bert Homan is het daar niet mee eens. De gronden zijn niet van de gemeente, maar in bezit van de toekomstige investeerders. Homan is daarom van mening dat die investeerders het voorbereidingskrediet moeten financieren.

In een amendement stelt hij voor “het voorbereidingskrediet te dekken ten laste van het programma Wonen in Assen onderdeel duurzaamheid.” En “voor de dekking van dit krediet bij de komende voortgangsrapportage te komen met een uitwerking.”  

Geen meeliggers     Wethouder Karin Dekker ontraadde het amendement. In het “onderdeel duurzaamheid” zit onvoldoende geld om één en ander te financieren. Er leek ruimte te zitten in het budget milieubeleid. Maar de daar vrijvallende gelden zijn nodig om de komende bezuinigingen op te vangen.

Bij de stemming bleek dat alleen de VVD voor het amendement was. Het voorstel werd unaniem aangenomen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.